Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Odamızca Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ, Meclis Başkanı Mehmet ÖZÇİLOĞLU, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül KADIOĞLU ve Oda üyelerini hazır bulunduğu ve Odamız toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanlarınca Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı detaylı olarak anlatıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KİTSO Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ: “İlimizin desteklenmesi önem arz eden yatırımların başında şüphesiz tarım ve hayvancılık yatırımları bulunmaktadır. Bu kapsamda üyelerimizin ve yatırımcıların desteklerden en azami şekilde faydalanmaları için bu bilgilendirme toplantısını tertip etmiş bulunuyoruz.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül KADIOĞLU ve çalışanlarına yapacakları sunum ve verecekleri bilgilerden dolayı teşekkür ederim.” Dedi.

Toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü uzmanlarınca yapılan sunumlarda;

-Bitkisel Ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

- Hayvansal Ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

- Su Ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

-Soğuk hava deposu, çelik silo,

-Hayvansal orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

-Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni sera, Alternatif enerji üretim tesisleri ile damızlık veya besi konusunda büyükbaş ve küçükbaş hayvan barınakları, Kültür mantarcılığı,

- Kırsal turizm yatırımları, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, Bilişim sistemleri ve eğitimi.

Konuları anlatıldı.

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi konulu 2016/37 Nolu Tebliğ çerçevesinde yatırım yapmak isteyen yatırımcıların, tebliğin yayımlanma tarihi olan 31.10.2016 tarihinden başlamak üzere 04.12.2016 tarihi mesai bitimine kadar, www.tarim.gov.tr adresi KKYDP Online Başvuru linkinden elektronik ortamda girişlerini yapmış olmaları gerekmektedir.

Sunumların ardından söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül KADIOĞLU: “ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak kapılarımız sizlere her zaman açık, bizlere her konuda gelip başvurabilirsiniz. Son yıllarda gelen projelerin tamam onaylandı lütfen bize danışmaktan çekinmeyin, proje ve başvurularınızla birlikte hepinizi beliyoruz.” Diyerek katılımcılara seslendi. Daha sonra “Sizlerle buluşmamıza vesile olan ve bize bu salonu tesis eden Kilis Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ederiz.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

KİTSO Başkanı Mehmet Erdal ÖNDEŞ: “Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile her zaman işbirliğine hazırız. Kilis ticaret ve Sanayi Odası Olarak siz değerli üyelerimizle bilgilendirme toplantılarında buluşmaya devam edeceğiz.” Dedi.