KOSGEB, COSME - Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı (EU Programme tor the Competitiveness of Enterprises and Smal I and Medium-sized Enterprises), ulusal koordinasyonundan sorumlu kurum olarak yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda, ulusal katkı payının ödenmesi, programdan en üst düzeyde yararlanılması için kapasite oluşturma, faaliyetlerin izlenmesi ve değerlendirmesine yönelik çalışmalar yürütmektedir.

Program kapsamındaki ulusal yükümlülüklerimizin desteklenmesi amacıyla, Avrupa Birliği Bakanlığı koordinatörlüğündeki IPA-Katihm Öncesi Mali Yardım Aracı fonlarından yararlanılmakta ve bu kapsamda “COSME Programına Katılımı ve Programdan Elde Edilen Kazanımları En Üst Seviyeye Çıkarabilmek için Koordinasyon Kapasitesinin Artırılması” projesi yürütülmektedir.

Çeşitli tanıtım ve eğitim etkinliklerini içeren proje, 5 Ekim 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek Açılış Konferansı sonrasında aşağıdaki takvimde belirtildiği şekilde tematik eğitimlerle sürecektir. Eğitimlere söz konusu takvim  çerçevesinde, www.cosme.kosgeb.gov.tradresinden kayıt yapılarak katılım sağlanacaktır.

Etkinlik takvimi:

Ankara Tematik Eğitim 28 Kasım 2017, Holiday Inn – Çukurambar