Sınırımızda örgütlenen ve güvenliğimizi tehdit eden terör örgütlerinin temizlemek amacıyla, Devletimizin haklı olarak 20.01.2018 tarihinde başlattığı “Zeytin Dalı Harekâtı” nedeniyle Kilis’e yeniden roket atılmaya başlanmıştır.

Bu durum Kilis ekonomisini olumsuz etkilemeye ve Kilis’te bir kriz oluşmasına neden olmuştur. Bu saldırıların sanayici, tacir ve esnafın üzerindeki azaltmak amacıyla, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Kilis’te yeniden Mücbir Sebep Hali ilan edilmesi için Maliye Bakanlığına talepte bulundu.

Bu konuda bir açıklama yapan Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ şunları söyledi;

“Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı sınırımıza yerleşen terör örgütleri tarafından Kilis’e atılan roketler nedeni ile Kilis’te yaşanan ekonomik krizin etkilerini azaltmak maksadıyla 01.03.2016 tarihinden itibaren “Mücbir Sebep Hali” ilan edilmiş olup, 31.12.2017 tarihi itibari ile de sona erdirilmiştir.

Kilis’te yaşanan bu ekonomik krizin etkileri henüz atlatılamamış iken, bu sefer Afrin’de yoğunlaşan ve Ülkemizin güvenliğini tehdit eden terörü ortadan kaldırmak üzere, 20.01.2018 tarihinde Devletimizin haklı ve gerekli olarak başlattığı “Zeytin Dalı Harekâtı” nedeni ile PKK/PYD/YPG/DEAŞ tarafından Kilis’e yeniden roket atılmaya başlamıştır. 20.01.2018 Cumartesi günü akşamından 22.01.2018 tarihine kadar 12 roket atılmıştır.

Kilis halkını yeniden korku ve endişeye sevk eden bu roketli saldırıların Kilis ekonomisindeki olumsuz etkileri terör örgütleri sınırımızdan sökülüp atılıncaya kadar artarak devam edecektir.

Bu sebeple, krizin olumsuz etkilerini asgariye indirmek, sanayici, tacir ve esnafımıza moral ve motivasyon sağlamak amacı ile Kilis’te yeniden “Mücbir Sebep Hali” ilan edilmesi ve birikmiş olan vergi borçlarının silinmesi uygun olacaktır.”

KİTSO Başkanı ÖNDEŞ bu taleplerini 22.01.2018 tarihinde ilimizi ziyaret eden Başbakan Yardımcımız Sayın Recep AKDAĞ’a sözlü olarak ilettiklerini, Bugün de yazılı olarak Defterdarlık makamına verdiklerini belirterek “Zeytin Dalı Harekâtı”nın Haklı ve Gerekli olduğunu KİTSO camiası olarak bu konuda güvenlik güçlerimizi var gücümüzle destekçisi olacaklarını ifade etti.

KİTSO Başkanı ÖNDEŞ sözlerini söyle tamamladı: “Allah Devletimize, Milletimize zarar vermesin, kahraman Mehmetçiliğimize güç kuvvet versin, Allah onları saklasın beklesin. İslamın son ordusunun muzaffer olması için yardımcısı olsun.”