Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mustafa CELKANLI Suriye’de yaşanan savaşın olumsuz etkileri ile işleri bozulan ve ekonomik zarar gören ve bu nedenle çeklerini ödeyemeyen, kredi ödemelerinde gecikmeler yaşayan, hakkında takip veya haciz kararı alınan işadamlarımızın, bankalar nezdinde bozulan sicillerinin düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Bununla ilgili bir çalışma yapılacağını belirten KİTSO Başkanı CELKANLI KİTSO üyelerine hitaben bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Bilindiği üzere Suriye’de yaşanan savaş nedeni ile Kilis’in ticareti ve ekonomik yapısı olumsuz etkilenmiştir. Bu süreçten ekonomik olarak en fazla zarar görenler ise işadamlarımız, sanayicilerimiz ve esnafımız olmuştur.

18 Ocak 2016 tarihinden itibaren Kilis’in roketli saldırılara maruz kalmasından sonra yaşama savaşı veren birçok esnafımız, işadamımız ve sanayicimiz kredi borçlarını ödeyemez duruma düşmüş ve bunun neticesinde bankalarla sorun yaşamaya başlamıştır.

Bu sorunların tespit edilerek çözüm önerileri üretilmesi amacıyla bir çalışma yapılması planlanmaktadır.

Bu sebeple 18 Ocak 2016 tarihinden bu güne kadar geçen süre içerisinde olumsuz sicil nedeni ile kredi kullanamayan veya bankalarla sorun yaşayan üyelerimizin, durumunu bildiren bir dilekçe ile Odamıza müracaat etmesi çalışmalarımıza ışık tutacaktır.

Üyelerimize saygı ile duyurulur.”