Haberler

KİTSO BAŞKANI HACI MUSTAFA CELKANLI'NIN YENİ HASTANE İNŞAATININ DURDURULMASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

• 09.11.2020
  • kilistso
2018 yılında ihalesi yapılan ve 2019 yılında inşaatı başlayan 300 yataklı Kilis Yeni Devlet hastanesi inşaatı neredeyse bitme aşamasına gelmiş olmasına rağmen mahkeme kararıyla durdurulmuştur.
AB Katkı payı ile yapılan ve tüm Kilisliler tarafından bitirilerek hizmete açılması sabırsızlıkla beklenen hastane inşaatının durdurulması hemen herkes gibi bizler tarafından da yadırgamış ve hayretle karşılanmıştır.
Pandemi döneminde önemli ölçüde sağlık hizmetine ihtiyaç duyulan Kilis'te hastane inşaatının durdurulması kimseye bir fayda sağlamamıştır.Sadece ilimize yapılan hizmetin geciktirilmesine sebep olmuştur.Hastanenin yeri uygun mudur veya değil midir aylarca tartışması yapılmış ve neticesinde bu yere karar verilmiş, inşaatına başlanmıştır.Bu tartışmanın artık kapatılması gerekirken hala bunu gündemde tutmanın ve kamuoyunu bununla meşgul etmenin hizmeti geciktirmekten başka bir amacı yoktur.
Bu nedenle, bu yanlıştan yine yargı kararı ile dönüleceği ve hastane inşaatının tamamlanarak hizmete susamış halkımızın bir an önce hizmetine açılacağını ümit etmekteyiz.
Bu tür engellemelerle hizmet akışının kesilmesine pirim verilmemesi gerektiğini belirterek, yapılan hizmetlerin engellenmesi yerine tüm gücümüzü yeni hizmetlerin hayata geçirilmesinde birleştirmemiz gerektiğine inanıyoruz.
Kamuoyuna Saygı İle Duyrulur.
Hacı Mustafa CELKANLI
KiTSO Başkanı